Labadien.
Su sąlyga, kad į kvietimą smaugt Bikerniekuose atsiliepė Nitrūxa ir Stormsas, likusiai pusei nesmaugusiųjų motofrakcijos narių priduodu ataskaita - reviewsą.
Ankstyvą penktadienio popietę tradicinėje susitikimų vietoje (EMSI degalinėje) susitiko intero, Nitruxos ir Stormso ekipažai. Laukėm Atmaskio ir Jaros, bet anie nesirodė ir netgi liepė išvažiuoti be jų - techninės problemos su autobusu. Nu va, Jarka sudrožė DJ autobusą, dar pagalvojau tąkart. Važiavom lėtai, taupydami degalus ir didžiai apsidžiaugėm kai BMW rejsing tym autobusas mus pasivijo jau Latvijos teritorijoje. Toliau jau skubėjom, labai netgi.
Atvykom į trasą, išsikrovėm ir visa tai - pačiu laiku. Gerai, kad nestrigome Rygos kamščiuose. Maždaug nuo čia prasided komiksai.
Totaliai streetlegalas ruošiamas smaugimui. Ir į darbą ir į sodą... nu labai universalus panasonicas.

Stormsas aunasi rejsingines nedegias FIM approved kojines su homologacija: naujausias 2010m modelis, guminėmis juostelėmis tvirtinasi prie korseto su integruota stuburo apsauga

.
Beje, savo viliuke radau visai tokia pat Bikeshop maikute, kaip kad nuotraukoje. Grąžinu už pusę motovalandos ant bergo!

Prieš smaugimą Nitrūxa kiša guminius meškiukus į ausį. Mes čia po to su vyrais peršnekėjom šia tema - nu mažų mažiausiai tai galima pavadinti keistu įpročiu

.

Stormso karvė jau ne karvė - CR approved, nes cituojant Jaros žodžius, valdosi kaip 600cc, o ein kaip litras! Jėga, nu!

Kiek daug emocijų sutelpa į vienintelį kadrą. Fantastiška.

Nitrūxa rodo kur brūkštelėjo su slaideriu...

... o tada Jara parodo savąjį. Jį jis šlifuoja iš abiejų pusių! Šlifuoja kaip tik nori!

Tada dar lyg tarp kitko pora valandų smaugtelėjom...

... ir...

Buvo konstatuoti trys esminiai faktai:
- Honda daro gerus motociklus.
- Kawasaki turi gerą variklį (valina), bet kaip visas komplektas kažkaip neveikia, kažko trūksta.
- Mano suskis neturi stabdžių. Tiesiogine to žodžio prasme. Nu dingo stabdžiai, ate.
Šulija prognozavo kitądien škvalą, tad nusprendėm nesukti galvos techninėmis problemomis ir nuėjom kepti grill dešrelių bei olaus su sidru, kuriuos mums maloningai parūpino Jaros drakonas ir Nitrūxa (už ka nusipelno padėkos).
Po alaus Stormsas pasišovė padėti jarai pragręžti rozetės kištuką. Alaus buvo jau nemažai - pragrežė Stormso piršto nagą. Binto radom vaistinėlėj, pleiustro ėjom skolintis į estų palapinę. Visiem buvo linksma, nes Atmaskis pareiškė norintis čioperio.
Nelygioj kovoj su dideliu kiekiu sidro teko pralaimėti ir man - snūstelėjau tiesiog kėdėj. Tuo tarpu Nitrūxa Stormsui matyt pasiūlė kažką intymaus, ko pasekoje Stormsas nė kojos neįkėlė į mūsų palapinę ir nakvojo lauke. Naktis buvo beveik be lietaus...
Jara daro rytinę mankštelę.

Draugiškai valėmės dantis.

Prasitrefkinom, prasikvalinom, stojom ant apšilimo. Man pasisekė, pastatė į pirmą eilę.

Gerai sustartavau, net ant vienkės iškėliau

.

O čia jau gonkių startas, eilinįkart pramiegojau. Teko griebtis slapto ginklo - akinau iš galo ortakyje integruotais zenonais.

Atmaskis lenktynių įkarštyje.

Jara seka dar šilta Atmaskio trajektorija.

Smaugiu ir keikiuosi, kad starte praradau dvi pozicijas. Aišku, per dešimt ratų galima tai ištaisyti, bet teks smaugt atsakančiai. Tai ir smaugiu kiek ein, beveik visąlaik "ant gazo". Gerai save išgąsdinu, kai matalinant penktu bėgiu (dušimtaikažkas) posūkye lengvai nuein galas. Kakteliu ir toj vietoj taip daugiau nebesmaugiu, bet smaugiu kitose, nes reikia juk vytis. Atkovoju vieną poziciją, Matau, kad pirmojo jau nepavysiu, bet antra vieta taip smaugiant jau beveik ranka pasiekiama. Ir čia prieš nosį sumojuoja raudonos vėliavos, prilekiu staigų 90 laipsnių posūkį, o ten strategines pozicijas užėmęs iš apkasų keliasi Nitrūxa. Motas atrodo baisokai, bet Nitrūxa pats vaikšto. Aišku, gontkės jam jau baigėsi, bet panašu, kad sveikas ir gyvens. Aha, gontkės iš tiesų stabdomos, o parvežtas Nitrūxa dar skaldo bajerius ir šiaip atrodo kietai, kaip koks filmo herojus. Ką tik smaugė lenktynėse, griuvo, o dabar lyg niekur nieko atsipūtės valosi akinius. Geležiniai nervai.

Aha, tai ką, gontkės atsinaujino. Sustartavau pusė velnio - buvau trečias (antras savo klasėj). Užmačiau, kad pirmasis C klasėj įtartinai anksti šovė į priekį. Įtariau falšstartą (20s bauda), todėl net jam smaugiant 2s per ratą greičiau turėčiau vilties, juk viso 10 ratų! Iš kažkur atsirado R6 ir aplenkė. Raketa - ne motociklas. Smaugiant lygiagrečiai kai pas mane tik tik pradėjo valint iš posūkio ans iš gazo užkilo ant vienkės ir nuėjo į priekį (turiu video!). Posūkiuose pavijau, supratau, kad jį gelbėja tik tiesiosios. Kaip tyčia vėl tiesioji - R6 nuėjo kaip geras litras. Paruošiau aplenkimą tame pačiame posūkyje, kuriame praradau pozicijas. Kaip tik tame posūkyje griuvo pirmas (B klasės) važiuotojas, R6 suveikė SIP'as - užsižiūrėjo. Kai atsipeikėjo aš jau buvau susilygines su juo. Suveikė netikėtumo faktorius, R6 bandydamas išvengt įsivaizduojamo susidūrimo (kurio nebūtų buvę) išlėkė ant žoles. Tapo aišku, kad šitais dviem rūpintis jau nereikės. Priekyje važiavo vienintelis priešininkas - baklažaninė kawa, kuri galimai padarė falšstartą. O važiavo ji tikrai geriau už mane, nes sulig kiekvienu ratu vis tolo, kol galiausiai netikėtai apskritai prapuolė iš akiračio.
Jara taip pat kovojo.

Adomas pirmauja, horizonte išlenda Jaros galva...

Vienišas interas, daugiau niekas su juo nenori lenktyniauti.

Istorija kartojas - Atmaskis vėl praleido Jarą

.

Susitaikiau su 2 pozicija. Toliau buvo gan nuobodu - nieko neprisivijau, manęs taip pat niekas neprisivijo, taip ir finišavau. Baklažaninė kawa pasivijo iš galo, tuo labai nustebindama. Ratas po finišo:

Paaiškėjo, kad baklažaninė kawa buvo užsukusi į boksus, tokiu būdu mane išstumdama į pirmą vietą. Ką čia bepridursi, nusišypsojo laimė ir tiek. Bet smagu vėl būti pirmam

.
Grįžom į boxus. Suskis valino (jei tik senukai suskiai gali apskritai valinti), bet su esamu mapu kažkaip visiškai nebeliko stabdžių

.

Dar smaugėm kartingais, bet apie tai gal kitąkart, nes ir taip ilgas komiksas gavosi.