varymo technika vol2.

Motofrakcijos Supersport/Street skyrius

Moderator: Supersport

mindaugasa
Raudondvario karjero siaubas

varymo technika vol2.

Post by mindaugasa »

ar naudojat shortshift inima, kad pataupyt padanga?
ar pagalvojote apie tai?

pastaba: Renaz avansu gauna minus, kad nezinos.
Vee Crunchy
Pastovus ganerio lankytojas

Post by Vee Crunchy »

man atrodo kaškur esu minejas kad aukstadvario tiesiosios gale turiu ketvirta shaiba. Skaitosi?
Citus, Altus, Fortus!
Qu'est ce que c'est
Pastovus ganerio lankytojas

Post by Qu'est ce que c'est »

truputi pagalvojam :pottytrain:
w919

Re: varymo technika vol2.

Post by w919 »

mindaugasa wrote:ar naudojat shortshift inima, kad pataupyt padanga?
ar pagalvojote apie tai?

atuatsimeni ka as tau kazkur prie Diuseldorfo sakiau?!!
How do you get fast lap times? With ease.
Username
Dievas

Post by Username »

kas kas? taupyti padanga? kuria? galine?

nu gal ir susitaupys 0.001% bet kas is to jeigu cia pat ji sudils 2% del gero uzguldymo ar gazo davimo :D
Image
w919

Post by w919 »

taupyti padanga yra prasminga, ir jeigu mastai ka darai - labai gerai gaunasi.
su galiniu Qualifieriu siemet nuvaziavau 3Kkm lietuvoj, iki Anglijos ir atgal - sumoj ~9Kkm. ir ji nei kiek nesukvadratejo net minant autobanais bei motorway'ais! gal ner blogai?

tokio taupymo esme yra nesukti gazo daugiau negu tau esamu momentu reikia. tai nereiskia vaziuoti letai, arba intensyviai nesibegeti. tiesiog reikia nedryginti gazo. tuo paciu budu gerokai susitaupo benzino ir leidzia i smegenis iprogramuoti biski veiksmu tolygumo - tas yra naudinga ir Aukstdvary ir Kacergoj.
Username
Dievas

Post by Username »

taupai padangas bet tuo paciu darai didesni apkrovima variklio viduriams..?
Image
w919

Post by w919 »

Username wrote:taupai padangas bet tuo paciu darai didesni apkrovima variklio viduriams..?
kaiptik atvirksciai - kai lengva varikliui lengva ir padangoms. pagalvok ilgiau.
Renaz
Site Admin

Re: varymo technika vol2.

Post by Renaz »

mindaugasa wrote:ar naudojat shortshift inima, kad pataupyt padanga?
ar pagalvojote apie tai?

Vat ir ne! Ble! Dek pliusa greitai liksvarai atstatyti.
Shiftinu, ir dar kaip. Bet ne siekiant padanga sutaupyti. Skirtingai nei jus (nulepe ar tai nupizdeje britvinykai, mokantys uz padangiu kontplekta nesuvokiamus pinigus), mes diorto guru, enjoininam slaidinimo teikiamus malonumus, ri paie dylancias padangas negalvojam. Ta laika skiriam fin'o isisavinimui! :rockwoot:
Username
Dievas

Post by Username »

w919 wrote:
Username wrote:taupai padangas bet tuo paciu darai didesni apkrovima variklio viduriams..?
kaiptik atvirksciai - kai lengva varikliui lengva ir padangoms. pagalvok ilgiau.
6begiu prie 2000rpm yra lengva varikliui? :mrgreen:
Image
w919

Post by w919 »

Username wrote:
w919 wrote:
esi durnas kaip cebato aulas. eik paskaityk ka rasiau ir pabandyk suprasti, arba gulkis i ligonine.
Renaz
Site Admin

Post by Renaz »

Gal mano medziagu atsparumo ir mechanikos zinios pasenusios, bet nelabai suprantu, kas ne organiniam kunui yra "lengva" ar "sunku"... Taip tevas sakydavo kai buvau mazas ir durnas, kad netraukia, nes varikliui sunku, negalima ant mazu apsuku sukt, nes nesveika varikliui.

Kaip suprantu irazu, atsirandanciu variklio mechaninese dalyse dydis neturetu atsirasti didesnes yrazos del mazu apsisukimu... Tiek snekant apie tempimo jegas, tiek apie sukimo momenta, tiek apie kirpima.

Manau esminis minusas - nepakankamas tepimas prie mazu apsuku... Kas ten daugiau gali gest man ne baisiai suvokiama...
Username
Dievas

Post by Username »

w919 wrote:
Username wrote:
w919 wrote: kaiptik atvirksciai - kai lengva varikliui lengva ir padangoms. pagalvok ilgiau.
esi durnas kaip cebato aulas. eik paskaityk ka rasiau ir pabandyk suprasti, arba gulkis i ligonine.
waijdulis ir vel pagavo abloma :) Isiskaityk i mano zodzius ir tai ar sveika varikliui pastoviai kalti aukstus begius ir taip didinti apkrovima.
Image
Username
Dievas

Post by Username »

Renaz wrote:Gal mano medziagu atsparumo ir mechanikos zinios pasenusios, bet nelabai suprantu, kas ne organiniam kunui yra "lengva" ar "sunku"... Taip tevas sakydavo kai buvau mazas ir durnas, kad netraukia, nes varikliui sunku, negalima ant mazu apsuku sukt, nes nesveika varikliui.

Kaip suprantu irazu, atsirandanciu variklio mechaninese dalyse dydis neturetu atsirasti didesnes yrazos del mazu apsisukimu... Tiek snekant apie tempimo jegas, tiek apie sukimo momenta, tiek apie kirpima.

Manau esminis minusas - nepakankamas tepimas prie mazu apsuku... Kas ten daugiau gali gest man ne baisiai suvokiama...
O tepimo trukumo neuztenka?

Beto ar esi isiklauses i variklio darba, kuomet apsukos yra itin mazos o duodamas apkrovimas didelis....atsirada toks malonus "pasalinis garsas". Cia yra pradinis kabliukas pamastymui kodel taip darosi ir ar tai sveika :)
Image
w919

Post by w919 »

Username wrote:
waijdulis ir vel pagavo abloma :) Isiskaityk i mano zodzius ir tai ar sveika varikliui pastoviai kalti aukstus begius ir taip didinti apkrovima.
asile tu, as tau aiskinu, kad reikia ne "aukstus begius kalti", o rankena sukti tolygiai. :)
Post Reply