Trečiadienio vakare, prieš ilgąjį savaitgalį, metę visus darbus anksčiau, vakare pradėjome ruoštis kelionei. Susirinkome kas svarbiausia – sumuštekų, keptos vištos, atsigert, na ir ENERGIZERį vairuotojui – čili sėmkes (neleidžiančias užmigti kiaurą parą sukant vairą). Šokome į mikriuką, ir patraukėme Čekijos link.
Ir štai, per ~11 valandų be didesnių nuotykių įveikę ~900km atstumą, ryte jau buvom prie BikesPlast fabrikėlio, dar prieš jam atsidarant. Buvome susitarę dėl ekskursijos, tad nekantravome užeiti vidun, ir pamatyti kaip gi vis dėl to vyksta plastikų gamyba, na ir, be abejo, pamatyti mūsų užsakytus spoileriukus...
Štai horizonte pasirodė automobilis. Įsižiūrėjau gėriau, ant „kabluko“ šono pamačiau didelį BikesPlasts logotipą – „pagaliau, mus tuoj įleis į vidų!“ – pagalvojau aš, greitai šokau iš mikriuko ir pasisveikinus su atvažiavusiu BikesPlast personalu, staigiai patraukėme link įėjimo durų.
Viduje nustebau, pamatęs ne krūvą stovinčių motociklų, bei jų plastikų, bet BMW X6 visiškai baltą, su visais niauktais stiklais, ir šalia stovinti BMW Z4 – taip pat baltą. Prie mašinų gulėjo mūsų užsakyti spoileriai – taip pat balti! Vaizdas buvo nerealus
Pasišildę arbata, patraukėme į nedidėlę BikesPlast ekskursiją. Pagrindinis BikesPlast plastikų gamybos ciklas prasideda nuo reikiamos formos atradimo saugojimo lentynose.
Buvau šiek tiek nustebintas, pamatęs, jog visus klijavimo darbus darbuotojai atlieka rankom (teptukas + volelis), o ne su aukšto slėgio purškiama derva ir vakuumu.
Vienas dalykas tikrai labai įdomus – iš pradžių formą užpurškia kažkokia tai medžiaga labai panašia į špaklių, ir tik po to klijuoja stiklo audinį, taip išgaunami idealiai lygų paviršių!
Po detalės išėmimo iš formos, puola dirbti ir moterys, pjaustančios bereikalingus – negražius plastmasių kraštus, kad plastikai pagaliau įgytų reikiamas formas – paruošia detalę eksploatacijai.
Tuo metu pagalvojau, jog ekskursija tuoj ir baigsis, bet kaip sakoma – „не тут-то было…“. Žengėme dar vienų durų link, už kurių slėpėsi sandėlis! Didžiulės lentynos, vos ne iki pat lubų, prikrautos plastikais skirtingų modelių motociklams, apėmė mano kvapą! Viskas gražiai sudėliota bei suskirstyta; tarp lentynų radome keleta dėžių, kuriose pamačiau sportinius priekinius rėmelius, karbono apsaugas bei kitas smulkmenas. Kitaip sakant – viskas, ko reikia motociklų sportui
Atskiram kambarėlyje dirba vienas iš daugelio profesionalių BikesPlasts meistrų, kuris pagal individualų užsakymą gali aprengti jūsų motociklą plastikais, bei, jei reikia, sumontuoti ciklopo šviesas. Bet aš manau, jog dėlioti pačiam yra žymiai smagiau, nei pirkt jau surinktą konstruktorių LEGO
Pabaigę arbatą, šiek tiek pablūdyję BikesPlast teritorijoje – sukrovėme plastikus į mikriuką, ir patraukėme Lietuvos link. Tą patį vakarą, jau buvome savo garaže, matavom parvežtus „žaislus“
Plastikų kokybė superinė. Pjaustyt, lipdyt nieko papildomai nereikėjo. Teko pragręžt tik porą skylučių, ir tiek