"Raitojimasis" dar labai priklauso nuo gumos misinio. Pvz ant "soft" tokiu oru vaziuojasi kaip ant teslos.jara wrote:na, aps ane paskutiniu metu priekyje buvo 1.9, ogale 1.7. oro temperatura buvo 25-27 laipsniai. tad padanga raitodavosi labai ziauriai.
taciau toks pats slegis prie 20 laipsniu, berods per kvala, tai padanga garbanojosi vos vos. taip graziai ir tolygiai. tai pasidariau isvada, kad slegio karstam orui ryskiai per daug, todel per lenktynes, kaip buvo 23 laipsniai isipuciau berods 1.85 ir 1.65. ir ka, padanga raitojosi vistiek.
Michelin tyre selector
How do you get fast lap times? With ease.
- mindaugasa vol.2
- Dievo treneris
matai, pas mane gatvines padangos, o ne sportavos, tad pas mane mishinys gatvinisw919 wrote:"Raitojimasis" dar labai priklauso nuo gumos misinio. Pvz ant "soft" tokiu oru vaziuojasi kaip ant teslos.jara wrote:na, aps ane paskutiniu metu priekyje buvo 1.9, ogale 1.7. oro temperatura buvo 25-27 laipsniai. tad padanga raitodavosi labai ziauriai.
taciau toks pats slegis prie 20 laipsniu, berods per kvala, tai padanga garbanojosi vos vos. taip graziai ir tolygiai. tai pasidariau isvada, kad slegio karstam orui ryskiai per daug, todel per lenktynes, kaip buvo 23 laipsniai isipuciau berods 1.85 ir 1.65. ir ka, padanga raitojosi vistiek.
Esme ta pati, misinio darbinis rezimas neatitinka salygu.jara wrote:matai, pas mane gatvines padangos, o ne sportavos, tad pas mane mishinys gatvinisw919 wrote:"Raitojimasis" dar labai priklauso nuo gumos misinio. Pvz ant "soft" tokiu oru vaziuojasi kaip ant teslos.jara wrote:na, aps ane paskutiniu metu priekyje buvo 1.9, ogale 1.7. oro temperatura buvo 25-27 laipsniai. tad padanga raitodavosi labai ziauriai.
galvoju kad tau reiketu padaryti 2.2 priekis ir 2.5 galas ir tada paziureti kaip kas raitojasijara wrote:matai, pas mane gatvines padangos, o ne sportavos, tad pas mane mishinys gatvinisw919 wrote:"Raitojimasis" dar labai priklauso nuo gumos misinio. Pvz ant "soft" tokiu oru vaziuojasi kaip ant teslos.jara wrote:na, aps ane paskutiniu metu priekyje buvo 1.9, ogale 1.7. oro temperatura buvo 25-27 laipsniai. tad padanga raitodavosi labai ziauriai.
tada padanga pleshosi. t.y. uzsirieicia guma, o po ja plyshimas net matosiUsername wrote:galvoju kad tau reiketu padaryti 2.2 priekis ir 2.5 galas ir tada paziureti kaip kas raitojasijara wrote:matai, pas mane gatvines padangos, o ne sportavos, tad pas mane mishinys gatvinisw919 wrote: "Raitojimasis" dar labai priklauso nuo gumos misinio. Pvz ant "soft" tokiu oru vaziuojasi kaip ant teslos.
Tai daryk 2.0 ir 2.3jara wrote:tada padanga pleshosi. t.y. uzsirieicia guma, o po ja plyshimas net matosiUsername wrote:galvoju kad tau reiketu padaryti 2.2 priekis ir 2.5 galas ir tada paziureti kaip kas raitojasijara wrote: matai, pas mane gatvines padangos, o ne sportavos, tad pas mane mishinys gatvinis
Beje paaiskink ka turi omeny
raitojasi - ?
pleshosi - ?
uzsiriecia - ?
kuo skiriasi raitojasi nuo uzsiriecia?
cia itariu, akd pailsiustruot reikia.Username wrote:Tai daryk 2.0 ir 2.3jara wrote:tada padanga pleshosi. t.y. uzsirieicia guma, o po ja plyshimas net matosiUsername wrote: galvoju kad tau reiketu padaryti 2.2 priekis ir 2.5 galas ir tada paziureti kaip kas raitojasi
Beje paaiskink ka turi omeny
raitojasi - ?
pleshosi - ?
uzsiriecia - ?
kuo skiriasi raitojasi nuo uzsiriecia?
no pas mane zodyne zodziu per mazai
o su daugiau slegio as jau bandziau, matosi, akd guma plysta per prievarta. tad ejau mazejimo linkme. graziausiai man dirbo prie +20 kai slegis buvo 1.85 ir 1.6
standarta*jara wrote:okai, o jei trasa vos vos slapia,
ir vaziuoji su iprastom padangom
ka puti?
jei rimtai tai visu atveju neisvardinsi. gal reikia pabandyt issirasyt bendrus principus?
kaip as suprantu ir kuom vadovaujuos:
- kuo mazesnis slegis padangoje, tuo labiau vaziuojant pakyla padangos temperatura (del oro molekuliu tarpusavio trinties) ir tuo paciu slegis
- gale reikia pusti maziau, nes padanga labiau kaista del dideliu apkrovu isibegejant ir posukiuose (ta pati deformacija, plius pavirsiaus trintis)
- ikaitusiose padangose slegis bus panasus priekyje ir gale, apie 2.6 Bar
- per lietu padanga intensyviai ausinasi ir beveik nekaista, todel puciu vienodai po 2.5
- jei padanga smarkiai "draskosi", "trupa" gabalais - temperatura per zema
- jei padanga smarkiai "lydosi", "veliasi" - temperatura per auksta
- koreguojant slegi pagal ora, galvoti reikia apie trasos pavirsiaus temperatura. karstesne trasa labiau ikaitins padanga ir pakels slegi, todel pradini slegi darau mazesni.
rimtesni sportininkai (didzhej?) pataisys, bet as daugmaz taip mastau.
*CSS viena diena buvo sausa, kita diena pyle kiaurai. abi pravazinejau be rupesciu su 2.5/2.9.